GYIK

Clients' questions

Milyen a jó fogkefe? Hagyományos vagy elektromos?

A hagyományos fogkefe legyen kis- vagy közepes fejű. Sörtéje ne legyen durva és túl kemény. A nyele a fejénél legyen lehetőleg rugalmas / flexibilis. Az elektromos fogkefe három dimenziós legyen.

Electric tooth brush must be 3D.

Hogyan előzhető meg a fogszuvasodás?

Legfőképpen a rendszeres és alapos fogápolással. Naponta legalább kétszer ( reggel és este) mossunk fogat, alaposan, körkörös mozgással. Ne közvetlenül az evés után, mert a zománcot vékonyítjuk. Használhatunk fogselymet is a fogközek tisztítására. Helyes táplálkozás. Rendszeres fogorvosi ellenőrzés.

Miért van szükség a fogkő eltávolítására?

A fogkő tulajdonképpen a baktériumokkal telített és megkövesedett lepedék. Ezek az ínyben, majd a csontszövetekben is gyulladást, elhalást, felszívódását okoznak. Első tünete az ínyvérzés, majd a fog meglazulása, később azok elvesztése. Ezek a rendszeres és tökéletes depurálással, ínykezeléssel megelőzhetők.

Miért színeződnek el a fogak?

Ennek több oka is lehet: a rárakódott ételek és italok / kávé, vörösbor, cola / gyógyszerek stb. Bizonyos esetekben lepedék okozta hatások. Ezeket megfelelő kezeléssel megszüntethetjük. Egyes esetekben az elhalt fog, vagy a rossz tömés is okozója lehet.

Mitől érzékenyek a fogaim?

Okozhatja a fog szuvasodása, rosszul záró tömések, koronák, túlterhelt fogak. Az íny sorvadással járó fognyaki érzékenység ( édes, savanyú, hideg-meleg)

Mitől rossz a leheletem?

Ennek több oka is lehet: a szájban levő gyulladások ( íny, esetleg más nyálkahártya betegség, tumor), szuvas fogak, rosszulzáró tömések, koronák, implantátumok. A nyelven lévő lepedék és a bennük levő baktériumok által termelt kénhidrogének. Ezek hiányában más belgyógyászati probléma lehetséges, amikkel feltétlen orvoshoz kell fordulni.

Ehetek-e tömés után?

Amennyiben érzéstelenítőt kapott, abban az esetben mindenképp meg kell várni még a zsibbadás kimegy a szájból, mert így sajnos nagyon könnyen szétharaphatjuk a szánkat, hiszen nem érzünk semmit. Viszont ha a tömésünket érzéstelenítés nélkül csinálták, akkor minden további nélkül az elkészülés után már ehetünk, hiszen ezek az új technológiával készült tömések megkötnek.

Hány Éves korig lehet szabályozni a fogunkat?

A fogunk szabályozása nincs korhoz kötve. Természetesen azt mindenképp meg kell várni, hogy az összes maradó fog kint legyen, mert a tejfogra nem szokás fogszabályzót rakni, hiszen azok a fogaink cserélődnek. Ettől függetlenül már a szabályozás korhatár nélküli.

Nem ártalmas-e az implantáció?

Ártalmasnak egyáltalán nem az. Lehet, hogy a beültetés rosszul sikerül ( mint ahogy minden műtét sikerülhet rosszul) akkor lehetnek komplikációk és annak lehetnek káros következményei, de az nem az implantátum hibája. Az implantátummal is történhet baleset, begyulladhat vagy probléma alakulhat ki a körülötte levő ínyen csakúgy, mint egy természetes fognál (de legalább ki nem lyukad :) ).

Kapcsolat

Cím:

1015 Budapest, Hattyú utca 14. 5.emelet - Hattyúház Mutasd a térképen

Nyitva tartás:

H-P: 09.00-19.00. Szombat: 09.30-12.30

Kérdezzen tőlünk