Fürstner Dentistry

Szolgáltatásaink

Fogkő-eltávolítás

Napjaink étrendi szokásainak hatására nagyobb mértékben képződik lepedék a fogak felszínén. Ez alapos fogtisztítással általában jól letisztítható, de amennyiben ez mégsem sikerül maradéktalanul, akkor a nyálból való ásványi anyagok kicsapódása által fogkő alakul ki a fogak és fogpótlások felszínén, amit otthon már nem tudunk eltávolítani magunknak. A lepedék és a fogkő elősegíti az egészségünk szempontjából nem kedvező savas kémhatást, amelyben a baktériumok nagyon jól érzik magukat és elszaporodnak. Ez gyakran okoz kellemetlen leheletet, fájdalmat étkezés közben, hideg-meleg érzékenységet, de akár ínybetegségekhez és fogszuvasodáshoz is vezethet. Amennyiben a baktériumok által okozott gyulladás hosszú időn át fennáll, az komolyabb problémákat is okozhat, mint például az ínygyulladás, ínysorvadás, a csontsorvadás és ezek előrehaladott állapotban akár a fogaink elvesztéséhez is vezethetnek. Emiatt nagyon fontos, hogy évente kétszer vagy egyéni állapottól függően akár többször jöjjenek el dentálhigiénikushoz fogkő-eltávolításra, ahol egyénre szabottan kaphatnak tanácsokat az otthoni szájápolás megfelelő eszközhasználatáról és technikájáról is.

A kezelés során a dentálhigiénikus egy ultrahangos eszköz segítségével eltávolítja, „lepattogtatja” az íny feletti és íny alatti fogkövet. Ha szükséges, akkor a nehezen hozzáférhető részeken kézi eszközöket is használ a megfelelő tisztaság eléréséhez, például a fogak közti részeken különböző tisztító és polírozó lapocskákat, csíkokat. Ezután egy professzionális forgó kefével és polírozó pasztával átpolírozza a fogakat, így kialakítva egy sima felszínt, amin nehezebben tapadnak meg a lerakódások és az otthoni tisztítás is könnyebbé válik.

A fogkő-eltávolítás után jól láthatóvá válnak az előtte takarásban lévő fogfelszínek, az esetlegesen nem megfelelően záródó tömések, amik további polírozásra szorulnak, és akár szuvasodások kerülhetnek napvilágra, amik további beavatkozást igényelnek.

0 0 votes
Vélemény
Értesítő e-mail
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
View all comments

Aetna

Allianz

AP Companies

Assist Card

AXA

Bupa

Cigna

CLAL

Class assistance

ECA

Euro-Center

Harel

HTH Wordwide

International SOS

MediHelp

MetLife

MSH International

Savitar Group

TRICARE

United Healthcare

Right Menu Icon